B
BARNDOMSHJEMMETS HAVE - 2016

H.C. Andersens Barndomshjem har de senere år firedoblet sit besøgstal – blandt andet på grund af etableringen af en fodsporsrute 2014. Men museet er lille og er derfor et hurtigt overstået besøg. Bag museet ligger der imidlertid et ca. 200 kvm stort haveareal, der indtil 2016 blot var anlagt som græsplæne.

Havearealet havde dog store potentialer. Omkranset af mure på alle sider og gemt bag barndomshjemmet, kunne det udgøre en form for overraskende finale for besøget (eller pause, hvis man har planlagt den helt store Andersen-tur). Derfor udviklede jeg sammen med landskabsarkitekt Charlotte Skibsted en vision for haven som en mikro-romantisk have, fyldt med med planter fra H.C. Andersens eventyr. For gæsterne åbenbarer haven sig som en pludselig oase af ro og nærvær midt i et urbaniseret rum. Tanken er at den derved kan danne rum for at dagens oplevelser kan samle sig i en eftertænksom ro – et momentant afbræk i kulturbrugerens travle og ofte overfladiske tilegnelse sig af indtryk.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google