Aamanden


Jorden brænder. Isbjerge smelter. Gader forvandles til floder. Netop som vi troede, at vi var hævet over den, står vi i natur til halsen. Men der er stadig tid…

Tankevækkende og sanseligt teater med Odense Å som hovedperson. Skabt af forfatter Ursula Andkjær Olsen, scenograf Marie Rosendahl Chemnitz og komponist Ying-Hsueh Chen.

Nede ved Odense Å, hvor Aamanden ifølge H.C. Andersen lever skaber H.C. Andersens Hus under dette års H.C. Andersen Festivals et særegent ritual – som lige dele performance og teateroplevelse udforsker museet menneskets forhold til naturen dengang som nu sammen med nogle af Danmarks dygtigste kunstnere.

I sit eventyr ”Klokkedybet” beskriver H.C. Andersen et barndomssagn om Aamanden, der lever i Odense Å. Med mellemrum kræver han et barneoffer for ikke at lade åen gå over sine bredder og skabe død og ødelæggelse i byen. Men dengang er længe siden. I over 200 år har ingen lyttet til Aamanden, og ingen har villet betale prisen. Mennesket har troet, at det var stærkere end naturen. Det tog fejl. Naturen er ude af kontrol, eller er det mennesket?

Sammen med digter Ursula Andkjær Olsen, scenograf Marie Rosendahl Chemnitz og komponist Ying-Hsueh Chen samt en række performere iscenesætter H.C. Andersens Hus et magisk og poetisk mellemrum, hvor menneskets rolle i verden igen er til forhandling. Det sker i de sene augustaftener under H.C. Andersen Festivals i uge 34. Her i mørket mellem land og vand: et ritual for den tabte fremtid.

Skabt af
Instruktør og scenograf Marie Rosendahl Chemnitz
Forfatter Ursula Andkjær Olsen
Komponist Ying-Hsueh Chen

Performere
Helle Thun
Lisbeth Diers
Ying-Hsueh Chen
Gry Guldager
Erling Eliasson

Statister
Sofie Skøtt
Cecilie Skøtt

Kor
Magnus Sejr
Sebastian Holm
Sofie Desort
Laura Peiter
Andrea Reimer

Korleder
Susanne Krog Thesbjerg

Share